Ramses Shaffy krijgt geen metrostation

Ramses Shaffy krijgt geen eigen metrostation. Twee mannen voerden actie om de in 2009 overleden zanger en acteur te eren met een station van de Amsterdamse Noord/Zuidlijn, waarbij ze werden gesteund door onder anderen Liesbeth List. Wel wordt Shaffy geëerd met een kunstwerk.

"In Amsterdam is het beleid en traditie om metrostations te vernoemen naar de locatie waar ze te vinden zijn", vertelde Alex Sheerazi, directeur communicatie van de Noord/Zuidlijn zaterdagavond in Opium. "Om die reden hebben we gezegd: het is een fantastisch initiatief, maar we moeten naar iets anders kijken."

Volgens Nigaio Wijnen, een van de initiatiefnemers van het metrostation, is nu 'een veel mooier plan' ontwikkeld: het Ramses Shaffy Art Project. "We zijn op zoek naar een kunstenaar die kunst gaat ontwerpen voor het metrostation. Het moet gebaseerd zijn op het leven van Ramses Shaffy."

Geïnteresseerden kunnen hun ideeën insturen, waarna een vijfkoppige jury vijf werken uitkiest. "Ramses moet voelbaar zijn", vindt Jeroen Krabbé, die samen met onder anderen Liesbeth List in de jury zit. Via internet kan het publiek vervolgens stemmen. De winnaar wordt in het najaar bekendgemaakt.