'Valve werkt aan een eigen Steam-console'

Er gaan geruchten dat gameontwikkelaar Valve aan een eigen console werkt. Het apparaat, een Steam Box, zou zowel pc-spellen als Steam-spellen moeten gaan draaien. Volgens anonieme bronnen heeft Valve achter de schermen bij de afgelopen CES gesprekken gevoerd met verschillende partijen.

Valve zou op dit moment hard aan het werk zijn om alle hardware en software bij elkaar te krijgen om de Steam Box te kunnen maken. Volgens de berichten krijgt de console een Core i7 cpu, acht GB RAM-geheugen en een nog niet nader gespecificeerde Nvidia grafische kaart. Er komt ook een grote verscheidenheid aan USB-mogelijkheden bij.

De Steam Box zou niet alleen Steam gaan ondersteunen, maar het moet elke standalone pc-game ook kunnen draaien. Ook zouden de makers open staan om samenwerkingen aan te gaan met concurrerende diensten zoals EA's Origin.

Met de basis van de Steam Box zouden ontwikkelaars een duidelijke levenscyclus moeten gaan krijgen voor hun producten, met een nieuwe versie van de console elke drie tot vier jaar.

Volgens de berichten worden er geen licentiekosten in rekening gebracht en moet elke ontwikkelaar die dat wil software voor de Steam Box software kunnen gaan maken. Hiermee zou het een goedkoper alternatief moeten worden voor de huidige consoles van Microsoft, Nintendo en Sony.