'Regen' van ongelukken treft avondspits

De spits heeft vrijdagmiddag te maken met een ongebruikelijk aantal ongevallen. Onder meer op de A15, A2, A50 en A58 hebben zich ongelukken voorgedaan. Waardoor vrijdagmiddag zo veel botsingen plaatsvinden, kan een woordvoerder van de ANWB niet verklaren.

Omstreeks 17.15 uur stond door een ongeval bij knooppunt Gorinchem op de A15 van Rotterdam richting Nijmegen een flinke file van 15 kilometer. Een tijd kon slechts één rijstrook worden gebruikt, maar rond 17.15 uur waren alle stroken weer open.

Op de A50 bij knooppunt Valburg veroorzaakte een ongeval eveneens een file. Op de A2 bij Kerensheide richting Maastricht was het vrijdagmiddag twee keer raak en kwam het verkeer in kilometerslange files terecht. Ook de A58 bij Rilland in de richting van Vlissingen deed zich eveneens een ongeval voor.

Ondanks de 'regen' van files was de avondspits vrijdag wel rustiger dan gebruikelijk doordat de scholen in de noordelijke regio vakantie hebben. Omstreeks 17.30 uur stond er nog zo'n 64 kilometer file, terwijl normaal rond die tijd het dubbele staat.