Hollywoodremake van Taped in de maak

De Nederlandse thriller Taped krijgt een Amerikaanse remake. Colombia Pictures, Oscarwinnaar Douglas Wick en Lucy Fisher produceren de Hollywoodfilm. Dat heeft producent Alain de Levita van NL Film woensdag bekendgemaakt. De Amerikaanse filmmakers meldden zich een paar weken geleden bij de Nederlandse producent na het zien van de trailer van Taped.

Wick en Fisher produceerden eerder samen Memoirs of a Geisha en werken nog aan The Great Gatsby van Baz Luhrmann. Wick won voor zijn werk als producent van Gladiator in 2001 een Oscar.

De thriller draait sinds vorige week in de Nederlandse bioscopen. Barry Atsma en Susan Visser spelen een echtpaar dat hun huwelijk probeert te redden door op vakantie te gaan in Argentinië, maar daar per ongeluk een politiemoord vastleggen.

Eerder kocht de Amerikaanse zender ABC de tv-serie Penoza van NL Film. "Het is naar mijn weten voor het eerst dat in Amerika zowel een film als een televisieserie van dezelfde Nederlandse producent worden gemaakt." NL Film is bij de Amerikaanse remake betrokken als uitvoerend producent.


Hollywoodremake van Taped in de maak (Foto: Novum)