Fernandez krijgt schikkingsvoorstel vijf duels

Guyon Fernandez heeft van de aanklager betaald voetbal van de KNVB een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden schorsing gekregen. De aanvaller van Feyenoord wordt ervan beschuldigd in de wedstrijd van zondag tegen PSV een kopstoot uitgedeeld te hebben aan tegenstander Marcelo.

Het incident was aan de aandacht van scheidsrechter Richard Liesveld ontsnapt, maar op basis van tv-beelden werd er alsnog een vooronderzoek gestart. De speler, die van zijn club inmiddels een boete heeft gekregen, heeft tot woensdagochtend 11 uur de tijd om op het schikkingsvoorstel te reageren.

Ook Stanley Tailor krijgt mogelijk een schorsing. De verdediger van AGOVV Apeldoorn heeft net als Fernandez een schikkingsvoorstel gekregen van vijf wedstrijden. Hij zou in de wedstrijd tegen Veendam een tegenstander hebben geslagen.

Mark Veldmate van Sparta heeft inmiddels laten weten een schikkingsvoorstel van één wedstrijd na zijn rode kaart tegen FC Eindhoven niet te accepteren. Naar Theo Lucius van FC Eindhoven, die in dezelfde wedstrijd op de voet van een tegenstander zou hebben gestaan, is een vooronderzoek gestart.