Uitslag PSV - Feyenoord

In een spannende en zeer vermakelijke wedstrijd is PSV er in geslaagd om van Feyenoord te winnen. In het Philips-stadion stond er na 90 minuten 3-2 op het scorebord, waarbij de derde treffer van de Eindhovenaren pas in de slotfase viel.

PSV begon furieus aan het duel en zette Feyenoord al snel onder druk. Dit leverde vervolgens kansen op voor Atiba Hutchinson en Zakaria Labyad, maar zij hadden hun vizier niet op scherp staan. Ook Dries Mertens stelde doelman Erwin Mulder in de beginfase op de proef, waarna het tempo van de thuisploeg wat inzakte. Hierdoor kwamen de Rotterdammers beter in het spel en kregen prompt een aantal goede mogelijkheden via onder meer Guyon Fernandez. Het spel van Karim El Ahmadi viel vooral op, aangezien hij overal te zien was.

Halverwege het eerste bedrijf leek PSV weer wat meer overmacht te krijgen en werd Feyenoord weer vastgezet op de eigen helft. Hierdoor kon Hutchinson op avontuur gaan, maar was te zelfzuchtig en ging voor eigen succes. Guyon Fernandez zette daar een mogelijkheid voor de Rotterdammers tegenover. Toch waren het de Eindhovenaren, die met een voorsprong gingen rusten. In de laatste minuut van de officiële speeltijd joeg Toivonen de bal tegen het touw, nadat hij door Dries Mertens werd bediend.

Ola Toivonen viert het doelpunt voor PSV met zijn ploeggenoten (Foto: Pro Shots)

De tweede helft kende een tamme start, maar de eerste grote kans was voor PSV. Dries Mertens slaagde er in om doelman Erwin Mulder te komen, maar raakte vervolgens de paal. Na bijna een uur spelen had Guyon Fernandez zijn ploeg opnieuw kunnen benadelen, aangezien hij Marcelo een kopstoot gaf. Arbiter Liesveld zag dit echter niet, maar gaf de aanvaller uiteindelijk wel een gele kaart voor protesteren.

Na een dik uur spelen besliste Dries Mertens de wedstrijd met een zeer fraai doelpunt. De Belg liep daarbij wel een blessure op en kon de wedstrijd niet meer afmaken. Feyenoord was op dat moment, op een paar kleine kansen na, vrijwel niet meer in het spel voorgekomen. Vijf minuten later hielp Fernandez zijn ploeg weer in het zadel door de aansluitingstreffer voor zijn rekening te nemen. Ruben Schaken was verantwoordelijk voor de voorzet, die tot doelpunt werd gepromoveerd.

Met nog twintig minuten op de klok schoot Fernandez ook zijn tweede treffer van de middag binnen. Na knullig verdedigen van PSV slaagde de aanvaller van Feyenoord er in om de stand weer gelijk te trekken. PSV leek daarna aangeslagen te zijn, maar toonde in de 85e minuut toch veerkracht. Zakaria Labyad, die een matig duel speelde, zette zijn ploeg na een fout in de Rotterdamse defensie weer op voorsprong.

Georginio Wijnaldum in duel met Otman Bakkal (Foto: Pro Shots)

In de slotfase kregen beide ploegen nog kansen op een treffer, maar er werd niet meer gescoord. Hierdoor won PSV opnieuw van Feyenoord, al was de nasmaak voor de Rotterdammers nu minder zuur dan vorig seizoen.