Veiligheidsmaatregelen voor 'gegijzelde' Utrechter

De politie heeft 'passende maatregelen' getroffen om de veiligheid van een 15-jarige jongen uit de Utrechtse wijk Leidsche Rijn die zegt te zijn gegijzeld, bedreigd en afgeperst door een groep Marokkaanse jongens te waarborgen. Dat schrijft burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen in een brief aan de gemeenteraad.

Een politiewoordvoerder wil niet zeggen om wat voor maatregelen het gaat. De jongen durft uit angst voor wraak het huis niet meer uit, vertelde hij vrijdag in het AD.

De Utrechter zegt zondagavond door een groep van zeven of acht jongens te zijn gegijzeld. Hij zou zijn bedreigd, mishandeld en zijn gedwongen om geld te pinnen en af te staan. Toen de vader van de jongen de volgende dag met een aantal familieleden bij winkelcentrum Parkwijk verhaal ging halen bij de jongens, ontstond een vechtpartij. Een persoon raakte gewond en is naar een ziekenhuis gebracht.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de incidenten. De wijk Leidsche Rijn kwam de afgelopen jaren al vaker negatief in het nieuws toen een homostel werd weggepest. Ook ontvluchtte een Marokkaanse familie de wijk na buurtterreur.