'VUmc praat recht wat krom is'

Het VU medisch centrum praat recht wat krom is. Dat zegt Wilna Wind, directeur van de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie in een reactie op de realityserie '24 uur: tussen leven en dood'. Wind heeft met verbazing geluisterd naar de commentaren van het ziekenhuis. Volgens haar snappen ze bij het VUmc het probleem niet.

Voorzitter Mulder van het VUmc zei donderdag in Nieuwsuur dat er onderzoek wordt gedaan naar zaken die mogelijk vekeerd zijn gegaan, maar dat hij achter het concept blijft staan. Wind vindt dat het ziekenhuis geen camera's had mogen ophangen. Mensen mogen nooit in een dergelijke situatie gebracht worden, daarmee wordt het vertrouwen in artsen geschonden, aldus Wind.

Wind vindt dat de Inspectie zou moeten uitzoeken of er juridische mogelijkheden zijn om meer uitzendingen te voorkomen. Donderdag zond RTL de eerste aflevering van de realityserie vervroegd uit. De zender en producent Eyeworks wilden na alle commotie de kijker zelf laten oordelen, of extra kijkers scoren door alle commotie, beweren boze tongen.


'VU praat recht wat krom is'