[CL] Uitslag Olympique Marseille - Internazionale

Olympique Marseille is er op de valreep in geslaagd om van Internazionale te winnen. De Fransen wisten diep in blessuretijd de enige treffer van het duel te maken, waardoor de Italianen voortzetting in de Champions League nog niet zeker zijn.

Internazionale, dat met Wesley Sneijder in de basis begon, is aan een moeizame reeks bezig. In de laatste vijf wedstrijden werd slechts één punt gepakt. Dit geldt niet voor tegenstander Olympique Marseille, dat uit de laatste vijftien duels maar liefst twaalf zeges pakte.

In de openingsfase nam Olympique Marseille het initiatief, maar in de eerste tien minuten van de wedstrijd gebeurde er eigenlijk vrij weinig. Diego Forlán brak uiteindelijk de ban en kreeg een enorme kans. De aanvaller stuitte echter op Steve Mandanda. Aan de andere kant deed César Azpilicueta wat terug voor de Fransen en zag zijn poging maar net over het doel zeilen.

Claudio Rainieri, trainer van Internazionale, maakte overigens een gespannen indruk in de eerste helft. Een nederlaag zou wel eens het einde van zijn carrière bij de Italiaanse club kunnen betekenen. Ook Sneijder deed in het eerste bedrijf nauwelijks nog van zich spreken. De international van het Nederlands elftal leek nog niet in de wedstrijd te zitten en was ongelukkig in zijn acties.

In de staart van de eerste helft kregen Bruno Cheyrou, Mathieu Valbuena (beiden Olympique Marseille) en Esteban Cambiasso (Internazionale) nog een goede mogelijkheid, maar de brilstand bleef op het scorebord staan. Na de thee namen de Fransen het initiatief weer, waardoor de Italiaanse formatie vrijwel niet meer uitkwam. Om balbezit wat op te schroeven deden de bezoekers een aantal pogingen om de bal in de ploeg te houden, zodat zij wat meer controle kregen.

Toch werd Forlán in de tweede helft nauwelijks meer bereikt, maar ook Olympique Marseille slaagde er niet in voor serieus gevaar te zorgen. Een kwartier voor tijd kreeg Dejan Stankovic de beste kans na rust. Een vrije trap van Sneijder belandde bij de Serviër, die van dichtbij op doel schoot, maar Mandanda kon redding brengen.

Diep in blessuretijd slaagde Olympique Marseille er alsnog in om het verschil te maken. André Ayew hielp aanvankelijk nog twee kansen om zeep, maar bracht zijn ploeg uiteindelijk wel de zege op het pover spelende Internazionale. Door deze nederlaag moeten de Italianen over drie weken nog volop aan de bak. Daarnaast lijkt de toekomst van Ranieri meer dan ooit aan een zijden draadje te hangen.


Olympique Marseille

1 - 0

Internazionale

 90+3' Ayew
 
 
 Gele kaart: Diawara (Olympique Marseille), Stankovic, Zárate, Chivu (Internazionale)
 
Stadion: Stade Vélodrome, Marseille
Toeschouwers: 35.000
Arbiter: Çakir (Tur)
 
Opstelling:   Opstelling:
Mandanda
Azpilicueta (Fanni/80)
Diawara
N'Koulou
Morel
Diarra
Cheyrou (Kaboré/84)
Amalfitano
Valbuena
A. Ayew
Brandao
  Julio Cesar
Maicon (Nagatomo/46)
Lucio
Samuel
Chivu
Zanetti
Stankovic
Cambiasso
Sneijder
Forlan
Zárate (Obi/63)