Anderhalf jaar cel voor misbruikende zorgverlener

Een 37-jarige man uit Langedijk is dinsdag veroordeeld tot anderhalf jaar cel en tbs met voorwaarden wegens het misbruiken van twee minderjarige gehandicapte jongens. De man, de gezinsbegeleider van de kinderen, heeft de jongens ondermeer verkracht.

Tegen de man was veertig maanden cel geëist. De rechtbank komt tot een lagere straf, omdat de man vanwege de opgelegde tbs met voorwaarden een langdurig behandeltraject voor de boeg heeft. Daarbij had de gezinsbegeleider een blanco strafblad, is hij verminderd toerekeningsvatbaar en gaf hij zijn misdaden direct toe. Ook zou de man de kinderen niet langdurig seksueel hebben misbruikt.

De rechtbank in Alkmaar rekent het de man wel zwaar aan dat hij als de gezinsbegeleider van twee kwetsbare jongetjes 'misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen dat in hem werd gesteld'. De man mag geen contact zoeken met de slachtoffers of hun directe familie. Ook mag hij geen jonge kinderen meer begeleiden of helpen. Verder moet hij de slachtoffers een schadevergoeding betalen.


Anderhalf jaar cel voor misbruikende zorgverlener (Foto: Novum)