Van Aartsen wil dat Occupy Den Haag inpakt

De Occupyers die sinds 15 oktober op het Malieveld in Den Haag bivakkeren, moeten daar voor het einde van de maand weg zijn. Dat schrijft burgemeester Jozias van Aartsen in een brief aan de gemeenteraad.

De burgemeester vindt dat het kampement een steeds permanenter karakter krijgt en dat is volgens hem niet de bedoeling. Ook is er volgens Van Aartsen een verandering gekomen in het karakter va de demonstratie en de opstelling van de demonstranten. "Tijdens controles is gebleken dat de politie en gemeente niet welkom zijn op het kampement", schrijft hij.

Van Aartsen vindt dat het moment is aangebroken dat de manifestatie tot een einde komt. Hij wil dat de betogers uiterlijk 29 februari weg zijn.

De actievoerders zijn van mening dat Van Aartsen voor zijn beurt praat, omdat maandag een kort geding over het tentenkamp dient bij de rechtbank in Den Haag. De Haagse occupyers daagden Van Aartsen omdat die eerder een verzoek tot uitbreiding van het kamp afwees.

Vorige maand verbood de rechter de gemeente nog het kamp te ontruimen. De gemeente vond het vanwege de kou niet langer verantwoord dat de betogers op het Malieveld daar overnachtten. De actievoerders van Occupy Den Haag wilden hun tentenkamp echter niet ontruimen en waren naar de rechter gestapt.


Van Aartsen wil dat Occupy Den Haag inpakt (Foto: Novum)