Cohen krijgt steun van fractie

De hele PvdA-fractie steunt partijleider Job Cohen. Dat zei Cohen donderdagavond na afloop van een vergadering over de koers van de partij. Volgens hem staat de hele fractie unaniem achter hem.

"Wij weten precies waarvoor wij hier zitten en dat is om de crisis in dit land aan te pakken", zei Cohen. "We zijn hier voor de mensen die het lastig hebben en we gaan ermee door onder mijn leiding." Voorafgaand aan de vergadering zei Cohen al dat er geen sprake is van een crisis binnen de PvdA.

In een interview in Trouw zei Cohen donderdag dat er grote overeenkomsten zijn tussen de PvdA en de SP. PvdA-Kamerlid Frans Timmermans uitte in een uitgelekte interne e-mail zijn zorgen over zijn partij, die wat Timmermans betreft geen 'SP light' moet worden.

Kamerlid Tjeerd van Dekken zei na afloop van de 2,5 uur durende vergadering dat de positie van Cohen niet in het geding is. Er is volgens hem ook niet gestemd over of Cohen wel of niet kan aanblijven.

De vergadering van de partij was al gepland, maar stond door alle ontstane commotie in het teken van de koers van de partij.


Cohen krijgt steun van fractie (Foto: Novum)