Sean Penn wekt woede van Britten

Het Britse parlementslid Patrick Mercer vindt de kritiek van Sean Penn op zijn land in de kwestie van de Falklandeilanden geschift. "Een groot deel van zijn films was waardeloos, dus we hoeven van hem niet veel beter te verwachten", zei de politicus volgens de Britse krant The Daily Mail.

Penn was zeer kritisch over de stationering van de Britse prins William op de eilandengroep. In een gesprek met de Argentijnse president Cristina Kirchner betichtte de acteur Groot-Brittannië deze week van 'kolonialisme'. De Oscarwinnaar vindt dat Groot-Brittannië de eilanden moet teruggeven aan Argentinië.

Ook oorlogsheld Simon Weston heeft tabak van Sean Penn en zijn kritiek op Groot-Brittannië. Volgens de Britse oudgediende van de oorlog tegen Argentinië weet de acteur niet waar hij het over heeft. "Sean Penn is het levende bewijs dat roem niet meteen betekent dat iemand weet waar hij het over heeft", zegt de soldaat tegen de Britse krant The Sun. "Door zijn mond open te doen, bewijst Sean Penn dat hij een dwaas is." Weston raakte in 1982 verminkt bij de oorlog om de eilanden, die de Argentijnen de Malvinas noemen.

De soldaat en de politicus krijgen bijval van tv-avonturier Ben Fogle, een goede vriend van prins William. Hij zegt op Twitter dat hij Sean Penn wel 'in de kaken van een krokodil' wil leggen vanwege zijn opmerkingen over Groot-Brittannië.