'Hells Angels brengen bod uit op kerkje Landsmeer'

De Hells Angels azen op een oud kerkgebouw in Landsmeer als nieuw clubhuis. De motorclub zou een bod hebben uitgebracht op het voormalige gebouw van de Nederlands-hervormde kerk in het dorp boven Amsterdam-Noord, schrijft Het Parool woensdag.

Het kerkje, dat schuin tegenover het gemeentehuis in Landsmeer staat, is eigendom van Stadsherstel Amsterdam. De instantie die monumentaal erfgoed rond Amsterdam opkoopt en restaureert, kocht het pand ooit voor drie ton van de gemeente. De kerk wordt nu alleen nog gebruikt voor trouwerijen.

Een woordvoerder van Stadsherstel wil in de krant bevestigen noch ontkennen dat er met de Hells Angels wordt gepraat. Wel heeft een motorclub belangstelling getoond. Volgens Het Parool zorgt de eventuele komst van de Hells Angels voor grote commotie in Landsmeer.

Het voormalige clubhuis van de motorclub in Amsterdam-Oost ging begin deze maand tegen de vlakte. Na jarenlang bakkeleien met de gemeente verlieten de Angels het terrein aan de H.J.E. Wenckebachweg. De club kreeg daarvoor een vertrekpremie van vier ton.

Er gingen eerder geruchten dat de Hells Angels zich wilden vestigen in Den Ilp, verderop in de gemeente Landsmeer. De motorclub ontkende dat echter. In oktober vorig jaar werd de prominente Hells Angel Harry S. nog opgepakt in zijn huis in Landsmeer.