Eindhovenaar gewond bij opblazen flitspaal

Icoon misdaad nieuwsEen flitspaal onklaar maken blijkt voor sommigen nog niet zo eenvoudig. Een 23-jarige man uit Eindhoven raakte even na middernacht gewond aan handen en gezicht toen hij een flitspaal in Valkenswaard wilde opblazen. Terwijl door de explosie een ruit aan diggelen ging en twee takken van een boom werden geblazen bleef de paal onbeschadigd.

De dader werd in een ziekenhuis in Eindhoven aangehouden, toen hij zich met zijn verwondingen daar meldde. Tevens werden twee medeplichtigen gearresteerd: een 22-jarige vrouw uit Eindhoven en een 23-jarige man uit Vessem.

Paardenmest
In het Zuid-Hollandse Alblasserdam dacht de politie een man te betrappen die een slaande beweging leek te maken naar de mobiele flitsapparatuur. Alras bleek dat de 37-jarige Ridderkerker een stukje gedroogde paardenmest voor de lens van de camera hield. De man verklaarde de camera onklaar te hebben willen maken, omdat hij de afgelopen periode diverse keren geflitst zou zijn. Zijn actie werd bestraft met een bekeuring.