Pc-verkopen leveren het meest op in Amerika

NPD, een marktonderzoeksbureau in Amerika, heeft bekendgemaakt wat de omzetten zijn van verschillende groepen hardware. Hieruit blijkt dat pc's en laptops nog altijd het grootste aandeel hebben, gevolgd door tv's. Tablets zijn sterk in opkomst.

Consumenten in Amerika gaven in 2011 zo'n 144 miljard dollar uit aan technologische hardware, ongeveer een half procent lager dan in 2010. Zestig procent van dit bedrag kwam terecht bij de vijf grootste categorieën: televisies, computers, tablets, mobiele telefonie en game consoles.

npd

Wat betreft producenten is Apple de grote winnaar. Zij zagen hun omzet met 36 procent stijgen ten opzichte van 2010 en waren verantwoordelijk voor 19 procent van de totale omzet in het vierde kwartaal. Dit is ongeveer twee keer zo veel als de nummer twee HP. 

De winkelketen waar het meest uitgegeven wordt is Best Buy, gevolgd door WalMart en Apple. Staples en Amazon delen samen de vierde plaats. Online verkopen stegen zeven procent en in totaal werd 24 procent van alle aankopen online gedaan. De winkelverkopen daalden ongeveer 2,5 procent ten opzichte van 2010.