Henny Huisman en dochter met de dood bedreigd

Het gezin van Henny Huisman is met de dood bedreigd door Galid Aajoud, de ex van Henny's dochter Lobke. Lobke beviel in december van Aajouds kind en trok kort daarna in bij haar ouders. "Ik wilde weg, maar durfde niet meer."

"Hij kleineerde me heel erg en dreigde zichzelf open te snijden als ik weg zou gaan", vertelt Lobke aan RTL Boulevard. "Ik durfde ook niks tegen mijn ouders te zeggen, totdat hij mijn vader bedreigde." Aajoud zei onder meer dat hij 'iedereen door z'n kop zou schieten', aldus Lobke.

"Ik moest kiezen voor Julius", vertelt ze over haar pasgeboren zoontje. "Ik leefde in grote angst, ik heb alles geprobeerd." Nadat Aajoud haar verbood haar eigen kind vast te pakken, was voor Lobke de maat vol. "Ik dacht: zo wil ik niet verder."

Ook Henny had niet meteen in de gaten hoe Aajoud in elkaar zat. "De eerste keer dat ik hem zag, was het een aardige jongen." Hoewel Huisman zich in het begin liet intimideren door de bedreigingen van de ex van zijn dochter, zegt hij inmiddels niet meer bang te zijn. "Wil hij me doodschieten? Dan schiet hij me maar dood."

Huisman schakelde John van den Heuvel in om te bemiddelen. "Het is een ongeleid projectiel", vindt de misdaadverslaggever. "De familie heeft nog steeds beveiliging. Ik hoop dat deze knaap bij zinnen komt. Er moet een volwassen manier gevonden worden voor een bezoekregeling."