Tim Schafer gelooft nog steeds in uitgevers

Hoewel zijn nieuwste point & click-adventure volledig door fans is gefinancierd gelooft de bekende spelontwikkelaar Tim Schafer nog steeds in het bestaansrecht van uitgevers. Dat schrijft de website HookshotInc.com.

Waar de ontwikkeling van een spel normaal gesproken door een uitgever wordt betaald, omzeilde Schafer dit vorige week door zijn fans zelf om geld te vragen. Via Kickstarter, een website waar bezoekers een productie financieel kunnen steunen, heeft zijn gamestudio Double Fine binnen enkele dagen al meer dan anderhalf miljoen euro voor een nieuwe adventuregame opgehaald.

Door het succes van Schafer op Kickstarter twijfelen sommigen over de rol van uitgevers in de toekomst. Hij geeft zelf aan dat uitgevers wel degelijk bestaansrecht hebben als het gaat om grote titels. Volgens Schafer is Kickstarter enkel een goede manier om kleinere games met originele spelconcepten van de grond te krijgen. Dit soort games zouden tegenwoordig een te risicovolle investering voor uitgevers vormen.


Tim Schafer gelooft nog steeds in uitgevers (Foto: Novum)