Uitslagen Eredivisie speelronde 21

Dit weekend werd in de Eredivisie de 21e speelronde afgewerkt. PSV en AZ maakten geen fout en gaan samen aan de leiding, terwijl FC Twente kostbare punten verspleede door de 2-3 nederlaag tegen Heracles Almelo. Ajax boekte zijn eerste overwinning in 2012, terwijl het onderin ongemeen spannend blijft.

Heracles Almelo heeft voor het eerst sinds 1985 een uitwedstrijd bij FC Twente weten te winnen. De Heraclieden wonnen met 2-3, ondanks een sterker Twente in de eerste helft.

Die kwamen dan ook onterecht op achterstand nadat Everton de 0-1 maakte. Na rust scoorde De Jong de 1-1, waarna twee defensieve fouten aan de kant van Twente Douglas en Everton in staat stelden de scoren. De 2-3 van De Jong kwam daarna te laat.

Koploper PSV heeft zonder problemen gewonnen van de hekkensluiter De Graafschap. In het Philips-stadion werd het 4-1 voor de Eindhovenaren, die maar één helft nodig hadden om het verschil te maken.

Bij rust stond het Immers al 4-0 voor PSV, door goals via mertens, Toivonen, Matavz en Lens. Na rust wist De Graafschap via debutant Vermouth nog wel tegen te scoren, maar daarna gebeurde er weinig meer in Eindhoven.

VVV-Venlo heeft de (gedeelde) laatste plaats weten te verlaten in de Eredivisie. De Venloërs wonnen in eigen huis met 2-0 van FC Groningen, een stand die bij rust al was bereikt.

Na een kwartier schoot Wildschut knap binnen van twintig meter, waarna hij een kwartier later de voorzet gaf voor de goal van Nwofor. FC Groningen probeerde wel de aansluitingstreffer te scoren, maar verder dan een schot op de paal van Kieftenbeld kwam het niet.

Everton was de grote man bij Heracles Almelo. (Foto: Pro Shots)