Anonymous waarschuwt Alberto Stegeman

Anonymous waarschuwt Alberto Stegeman en omroep SBS. Het betreft de aankomende uitzending van Undercover in Nederland.

In die uitzending spreekt Alberto met een persoon die zegt woordvoerder van Anonymous te zijn. Deze vermeende woordvoerder wil de noodklok luiden over het TOR Netwerk, dat verworden zou zijn tot een onaantastbaar pedoparadijs.

TOR is een netwerk dat veel wordt gebruikt door internetters die anoniem willen internetten. Undercover in Nederland wil een beeld creëren dat het netwerk een paradijs voor pedo’s is. In een persbericht op YouTube en Pastebin laat Anonymous weten dat ze geen woordvoerders hebben en dat de uitzending is bedoeld om TOR een slecht imago te geven.

Anonymous stelt dat de media, SBS en Stegeman in dit geval, aan de leiband van de entertainmentindustrie lopen. Deze laatste is TOR een doorn in het oog omdat de anonimiteit het moeilijk maakt up- en downloaders op te sporen. Het uiteindelijke doel van de uitzending is het onder druk zetten van online privacy en vrijheid op internet, aldus Anonymous.

Anonymous is daar fel tegen gekant, zij eist dat SBS duidelijk maakt dat zij hebben gesproken met een persoon die zich voordoet als woordvoerder, maar dat dit geen duidelijk feit is. Ook wil Anonymous benadrukt hebben dat TOR er mede voor zorgt dat in landen zonder vrijheid van meningsuiting, mensen met een mening beschermd zijn door TOR. Tot slot moet Alberto Anonymous niet gaan duiden als pedojagers of hackersgroep.

"Als Alberto Stegeman ons echt zo goed kent als dat hij beweert, dan weet hij dat hij onze waarschuwing maar beter serieus neemt", staat er onder andere in de waarschuwing te lezen.


YouTube: Anonymous waarschuwt.