Netwerk KPN gehackt

Een hacker heeft vorige maand een geslaagde digitale inbraak bij KPN gepleegd. De hacker wist zich toegang tot het computernetwerk van KPN te verschaffen en kon bij onder meer de namen, adressen en bankrekeningnummers van klanten komen, meldt KPN woensdag.

Volgens KPN was de hacker een server binnengedrongen. Het bedrijf zegt maatregelen te hebben genomen, waardoor de hacker en andere ongeoorloofden niet meer in de server kunnen komen.

Het Nationaal Cyber Security Centrum, toezichthouder Opta, de ministeries van Economische Zaken en Veiligheid en Justitie en het Openbaar Ministerie zijn op de hoogte gesteld. KPN wil daarnaast kijken op welke wijze toekomstige aanvallen beter kunnen worden tegengegaan.

Aan ict-nieuwssite Webwereld heeft KPN laten weten dat de hacker geen klantgegevens heeft gestolen. De digitale inbraak zou 20 januari zijn ontdekt, maar was op dat moment vermoedelijk al een paar dagen oud. Genomen maatregelen werkten niet meteen: een week later had de hacker nog steeds toegang tot de server. Op dat moment zou het lek alsnog zijn gedicht en zouden de autoriteiten zijn ingeschakeld.


Netwerk KPN gehackt (Foto: Novum)