Chris Zegers wil Elfstedentocht rijden

Chris Zegers ziet het wel zitten om zich te wagen aan de Elfstedentocht. De acteur, die speelde in de film De Hel van '63 over de zware Elfstedentocht uit 1963, heeft er enorm veel zin in.

"De Elfstedentochtkoorts heb ik extreem, ik heb er wakker van gelegen", bekende hij maandagavond in RTL Boulevard. "Ik kan niet echt schaatsen, maar als er theoretisch een procent kans is dat ik 'm zou kunnen uitrijden, dan zou ik 'm pakken."

"De voorzitter van de Friese Elfstedentocht figureerde in de film", vertelde Zegers over De Hel van '63. "Die heeft toen wel gezegd: als je ooit komt, dan kan je me bellen. Dan heb je dispensatie en dan mag je 'm rijden." Zegers belooft dat hij 'als laatste start en niemand in de weg zit'.

Ook Beau van Erven Dorens wil de tocht der tochten rijden. Hij plaatste maandag op Twitter een oproep om aan een startbewijs te komen.

Schaatsfanatiekelingen probeerden maandag via Marktplaats en Twitter massaal een startbewijs voor de tocht te bemachtigen. Marktplaats heeft inmiddels alle advertenties waarin startbewijzen werden aangeboden en gevraagd verwijderd, omdat de organisatie De Friesche Elfsteden de handel daarin ten strengste verbiedt.

Of de Elfstedentocht dit jaar doorgaat is overigens nog onzeker. De rayonhoofden meldden maandag op een persconferentie dat het ijs voorlopig nog te dun is.