NS rijdt weer volgens spoorboekje

De treinen rijden zaterdag weer zoals het hoort. De NS verwacht geen grote problemen meer, meldt de vervoerder zaterdagochtend. Reizigers moeten nog wel rekening houden met vertraging.

Het winterse weer zorgde vrijdag voor grote problemen op het spoor. Vooral rond Amsterdam en Utrecht lag het treinverkeer aan het einde van de middag helemaal plat door onder meer kapotte wissels.

Ook op de weg was de chaos compleet. Vrijdagmiddag stond er op het hoogtepunt 831 kilometer file. De politie raadt mensen aan zaterdag niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is. Sinds vrijdagnacht is er niet meer gestrooid op de wegen omdat het te koud was. Het strooizout werkt dan niet meer waardoor het op sommige plaatsen glad kan zijn. De temperaturen zakten lokaal tot onder de -20 graden.

Op Schiphol hebben tientallen gestrande reizigers de nacht doorgebracht op veldbedden. Door de sneeuwval werden vele vluchten geannuleerd en ontstond er veel vertraging. Ook zaterdag moeten passagiers nog rekening houden met vertraagde vluchten.