Ajax-hooligan schoot man dood om verkeersruzie

De gezochte Ajax-hooligan Rick Halman schoot eind oktober in De Pijp in Amsterdam een 24-jarige Amsterdammer dood na een woordenwisseling. Dat denkt de politie althans, zo blijkt dinsdagavond uit informatie op de site van het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Het slachtoffer zat met drie vrienden in een auto, die niet door kon rijden omdat een groep cafébezoekers de weg blokkeerde. De 24-jarige Amsterdammer vroeg of de groep opzij wilde gaan, waarna de situatie volgens de politie snel escaleerde.

Een van de cafébezoekers, vermoedelijk Halman, trok een vuurwapen en raakte het slachtoffer van dichtbij met drie kogels. De bestuurder van de auto trok meteen op, waarna nog twee keer werd geschoten. De wagen reed door naar een ziekenhuis, waar het slachtoffer kort na binnenkomst overleed.

Dinsdag maakte de Amsterdamse justitie bekend een beloning van tienduizend euro uit te loven voor de tip die leidt tot de aanhouding van de gezochte Ajax-hooligan. De 28-jarige Halman werd in november op de nationale opsporingslijst gezet. Hij wordt er ook van verder achter de liquidatie van een lid van de harde kern van Ajax te zitten. Het slachtoffer, Sven Westendorp, werd medio augustus bij zijn huis in Amsterdam-Slotervaart doodgeschoten.