Scherzinger en Abdul niet meer welkom bij X Factor

Nicole Scherzinger en Paula Abdul hoeven niet nogmaals achter de jurydesk te kruipen voor de Amerikaanse versie van X Factor. Beide dames hebben maandag te horen gekregen dat ze niet betrokken zijn bij het tweede seizoen van de talentenjacht. Ook presentator Steve Jones moet het veld ruimen.

Waarom de juryleden en presentator niet terug mogen keren, is niet bekendgemaakt. Ingewijden fluisteren tegen entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter dat bedenker Simon Cowell niet tevreden was met het eerste seizoen in de Verenigde Staten. X Factor kon niet op tegen talentenjachten als American Idol en The Voice.

Voor het tweede seizoen zou Cowell, tevens juryvoorzitter, grotere sterren een plek willen geven in de jury. Wie dat zijn, is nog niet bekend. Het vierde en laatste jurylid, LA Reid, heeft nog geen bericht gehad over het al dan niet verlengen van zijn contract.

Al voor de start van het eerste seizoen was er veel te doen om de jury van de Amerikaanse editie van X Factor. Aanvankelijk zou Cheryl Cole plaatsnemen in de jury, Scherzinger en Jones werden aangetrokken om de talentenjacht te presenteren. Cowell besloot dat Cole 'te Brits' was voor de Amerikaanse editie van zijn show en gaf haar plaats achter de jurydesk aan Scherzinger.

Tijdens de show was er veel te doen rondom het vertrek van twee van Cowell's talenten, de tienermeisjes Drew en Rachel. Drew moest het veld ruimen nadat Abdul en Scherzinger hun keuze op een andere kandidaat liet vallen, en Rachel Crow verliet in tranen het podium toen Nicole Scherzinger weigerde te stemmen. Hierop werd zij van het podium weggehoond. Scherzinger ontving zelfs diverse doodsbedreigingen.


De 13-jarige Rachel Crow zingt voor een plek in de finale...


Maar Scherzinger weigert te kiezen...