Zieke Sylvia Kristel is optimistisch

Sylvia Kristel blijft ondanks haar ziekte optimistisch. Vorige week werd bekend dat bij de 59-jarige actrice slokdarmkanker is geconstateerd. "De medici zeggen dat de vorm van slokdarmkanker die ik heb, zeer goed te behandelen is", zegt ze. "Als zij optimistisch zijn, ben ik het ook."

De actrice had twaalf maanden geleden al last van haar keel en denkt dat de diagnose eerder gesteld had kunnen worden. "Ik ga voortaan niet meer volledig af op diagnoses en ongetwijfeld goedbedoelde adviezen van huisartsen", zegt ze in het AD. "Maar ik zal meer dan ooit luisteren naar de signalen die mijn lichaam zelf uitzendt."

Kristel, onder meer bekend van de Emanuelle-films, leed in 2003 al aan keelkanker. "Het is een enorme tegenslag, omdat ik de afgelopen jaren bij medische controles steeds schoon was verklaard", vertelt de actrice. "We schrokken ons kapot."

Kristel blijft hoop houden op een goede afloop. "Ik ga voor genezing", zegt de actrice. "Ik voel me goed, heb een prima conditie en krijg erg veel steun van mijn liefdespartner Peter."