Tscheu La Ling verliest kort geding tegen Ten Have

Tscheu La Ling heeft het kort geding dat hij had aangespannen tegen Steven ten Have verloren. Ling stapte naar de rechter omdat de voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax hem in verband zou hebben gebracht met omkoping. Volgens de rechtbank van Utrecht is echter niet bewezen of de bewuste uitlatingen daadwerkelijk zijn gedaan.

Ten Have zou tijdens een bijeenkomst met supporters en tijdens de ledenraad van Ajax, Ling in verband hebben gebracht met omkooppraktijken in de Slowaakse competitie en het aannemen van steekpenningen.

De rechter oordeelde echter dat de oud-voetballer onvoldoende aannemelijk heeft kunnen maken dat Ten Have dat daadwerkelijk heeft gezegd. Ook in de notulen van de bijeenkomst komen de uitlatingen niet voor. Ten Have hoeft dan ook niet tot rectificatie over te gaan.

Ling werd door Johan Cruijff, lid van de raad van commissarissen, naar voren geschoven als directeur van Ajax. Ten Have en de overige leden van de raad zagen de eigenaar van het Slowaakse AS Trencin echter niet zitten.

La Ling
Tscheu La Ling verliest kort geding (Foto: Pro Shots)