Flitskans hardrijder op linkerstrook vaak klein

Rij je nogal eens te snel over de meest linkse rijstrook op de snelweg? Dan kan het zijn dat je diverse keren aan een boete ontsnapt bent. Hardrijders die op de meest linkse rijstroken rijden op de snelweg blijven namelijk relatief vaak buiten schot bij snelheidscontroles. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. Ook het Openbaar Ministerie (OM) erkent de lagere pakkans.

De hardrijders ontspringen de dans doordat ze door het overige verkeer uit het zicht van de camera's blijven, maar ook omdat de dekking van de flitsapparatuur op bredere snelwegen soms tekort zou schieten. Dat laatste ontkent het OM overigens. Volgens een woordvoerder van het OM zoekt men wel alternatieve methoden, bijvoorbeeld controle van bovenaf, om hardrijders post uit Leeuwarden te bezorgen maar "die zijn niet overmorgen beschikbaar".

Om ook de linksrijders op snelheid te kunnen controleren wordt op sommige wegen radarapparatuur op de middenberm geplaatst, maar dat is uit het oogpunt van de veiligheid niet altijd een optie. Verder worden ook laserguns en onopvallende auto's gebruikt.