Tips over moeder vondeling Groningen

De Groningse politie heeft verschillende tips gekregen over de mogelijke moeder van het jongetje dat zaterdagavond bij een politiebureau te vondeling is gelegd. De vrouw werd zaterdagmiddag bij het treinstation en het UMCG ziekenhuis in de plaats gezien, meldt een woordvoerder van de politie.

De berichten in de media zorgden voor veel tips. Op de berichten van een zwarte bontsjaal en een hard huilend kind kwamen veel reacties binnen van getuigen.

Met het jongetje gaat het volgens de zegsman goed. "Hij blaakt van gezondheid." De politie vervolgt zondag het onderzoek naar de moeder. De vrouw is vermoedelijk van buitenlandse afkomst, is iets gezet en ongeveer 1.75 meter lang.

De politie is vooral bezorgd over de emotionele toestand van de vrouw en hoopt haar hulp te kunnen bieden. Volgens de woordvoerder is het uitzonderlijk dat een baby in Nederland te vondeling wordt gelegd. Dat blijkt één keer per jaar te gebeuren.

De vrouw liet haar kindje zaterdagavond achter naast het politiebureau aan de Kostersgang. De baby was warm ingepakt in een grote zwarte bontsjaal. Een getuige alarmeerde de politie gelijk, waarop de baby naar een ziekenhuis werd gebracht.