André Rieu verkiest Maastricht boven Brazilië

André Rieu wil koste wat kost optreden in Maastricht. De violist vindt zijn jaarlijkse openluchtconcerten zo belangrijk dat hij voor de shows zijn Braziliaanse tournee onderbreekt.

"Ik vind het belangrijk om deze jaarlijkse traditie in ere te houden en heb daarom besloten speciaal terug te komen uit Brazilië", licht de Limburgse violist toe. "Eventuele andere concerten daar worden op een later tijdstip gepland."

Vanwege de tournee door Brazilië leek het er even op dat Rieu dit jaar niet op het Vrijthof zou staan. "We spelen over de hele wereld, maar ik vind het toch altijd heerlijk en bijzonder om weer terug te komen naar mijn Maastricht", licht Rieu vrijdag toe. Deze zomer strijkt hij vanaf 22 juni drie dagen neer in Limburg.

"Het is echt een thuiswedstrijd. Spelen op het mooiste plein van Nederland voor mijn vrienden, familie en met mijn kleinkinderen in het publiek", verkneukelt de violist zich. "Ik verklap nog niets, maar dat we er dit jaar weer een bijzonder feest van gaan maken staat vast!"