'Mark Wahlberg had 9/11 voorkomen'

Acteur Mark Wahlberg heeft in een interview gezegd dat 11 september 2001 heel anders zou zijn verlopen als hij passagier op een van de toestellen was geweest. De uitspraak kwam de acteur, onder andere bekend van The Fighter, op een veeg uit de pan van de weduwe van een van de slachtoffers te staan.

De Amerikaanse acteur deed de gewraakte uitspraak in een interview met het blad Men's Journal. "Als ik met mijn kinderen in dat vliegtuig had gezeten, zou het niet zijn gecrasht. Die eersteklas zou onder het bloed hebben gezeten en vervolgens zou je mij hebben horen zeggen: 'OK, we gaan nu veilig ergens landen, maakt u zich geen zorgen'".

Mark Wahlberg (foto: glennfrancis@pacificprodigital.com, licentie: CC BY-SA)Wahlberg had een ticket voor het vliegtuig dat als eerste het World Trade Center binnenvloog, maar boekte op het laatste moment om zodat hij een filmfestival in Toronto bij kon wonen. In reacties op internet werd onder meer gesteld dat Wahlbergs uitspraak impliceerde dat de passagiers op de fatale vluchten niet alles hadden gedaan wat ze konden. Een weduwe van een slachtoffer stelde tegenover Amerikaanse media dat de acteur zich respectloos jegens slachtoffers en nabestaanden had geuit.

'The Fighter' ging vervolgens door het stof. "Speculeren over zo'n situatie is sowieso ridicuul, en de suggestie dat ik me anders zou hebben gedragen dan andere passagiers was onverantwoordelijk. Ik bied mijn diepste verontschuldigingen aan tegenover de families van de slachtoffers", aldus een verklaring van de 44-jarige acteur.