Politie vreest voor leven neergestoken meisje

Het 15-jarige meisje dat zaterdag in Arnhem door een 14-jarige jongen werd neergestoken verkeert maandag nog altijd in kritieke toestand. "Voor haar leven wordt gevreesd", zegt een politiewoordvoerder.

De 49-jarige vader van het meisje, die ook door de jongen werd neergestoken, ligt ook nog in het ziekenhuis maar is buiten levensgevaar. Van de jongen uit Capelle aan den IJssel werd aanvankelijk beweerd dat hij de ex-vriend van het meisje is, maar dat blijkt volgens de politie niet zo te zijn.

De politie onderzoekt wat voor relatie hij dan met het meisje had en wat de aanleiding voor de steekpartij was. Mogelijk worden meer verdachten aangehouden.

Het meisje werd zaterdag rond 16.00 uur neergestoken op de Stadhoudersstraat. Ze werd met zware verwondingen met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht.

De jongen rende met bebloede kleren weg, maar werd met hulp van getuigen gevonden in struiken aan de Johan de Wittlaan. Omdat de jongen weigerde tevoorschijn te komen, loste een agent een waarschuwingsschot. Daarop kwam de jongen naar voren en kon hij worden aangehouden.