Obama en Razer mengen zich in SOPA-discussie

De SOPA-wetgeving die morgen besproken gaat worden krijgt steeds meer iconen die openlijk hun afkeur uitspreken erover. De Stop Online Piracy Act moet ervoor zorgen dat zaken als piraterij en namaakhandel bestraft kunnen worden. Hiermee leggen ze echter restricties op de keuzevrijheid van consumenten en op de content die websites kunnen leveren. Zo kunnen ze ook restricties leggen op welke resultaten Google mag tonen.

Al meerdere bedrijven hebben al tegengeluid gegeven aan dit wetsvoorstel. Zo hebben Sony, Nintendo en Microsoft laten weten dat ze het wetsvoorstel niet ondersteunen. Epic Games en Riot games spraken hun afgunst ook al uit. Destructoid en Firefall leggen hun taken neer en gaan op zwart op de dag dat dit wetsvoorstel besproken wordt. En terwijl gisteren Bungie zich ook al uitliet over de SOPA, schuift er vandaag nog een grote kandidaat aan: het Witte Huis.

In reactie op een aantal online petities, reageerde het Witte Huis vandaag door te zeggen dat ze het tegengaan van piraterij ondersteunen, maar niet achter de manier staan hoe de SOPA-wetgeving dit wil uitvoeren.

"While we believe that online piracy by foreign websites is a serious problem that requires a serious legislative response, we will not support legislation that reduces freedom of expression, increases cybersecurity risk, or undermines the dynamic, innovative global Internet," aldus een officieel document dat door drie mensen is ondertekend vanuit het witte huis.

Ook het technologische bedrijf Razer laat zich uit over hoe ze zich voelen over de nieuwe wetgeving, al doen ze dat wel op een iets primitievere, maar desalniettemin duidelijke, manier.

Fuck Sopa