Bankrovers graven 6 maanden voor 6000 pond

In het Britse Manchester heeft een stel bankrovers ervaren dat ze maar beter een normale baan kunnen zoeken. Maandenlang graven naar een geldautomaat bracht namelijk per boef een stuk minder op dan het minimumloon.

De dieven groeven een dertig meter lange tunnel naar de flappentap, en moesten onderweg door ruim veertig centimeter dik beton boren. Hun noeste arbeid leverde een tunnel van 1 meter 20 op, compleet met verlichting. Die liep van een spoorweg onder een parkeerterrein door, waarbij ook de fundering van een winkelcentrum moest worden geslecht.

"Zo grondig heb ik criminelen in al mijn dienstjaren niet te werk zien gaan", aldus Ian Shore van de plaatselijke recherche. Hij schat dat er ongeveer zes maanden aan de tunnel is gewerkt.

De uitvoerige werkzaamheden vertaalden zich evenwel niet in een forse buit: die was om en nabij de zesduizend pond, oftewel ruim zevenduizend euro. Vermoedelijk hadden de bankrovers erop gerekend dat de geldmachine na nieuwjaar zou zijn bijgevuld, maar dat was niet gebeurd.

De politie denkt dat het om dezelfde criminelen gaat die in 2007 elders in het land al een tunnel naar een geldautomaat probeerden te graven. Die werd echter voortijdig ontdekt en volgestort met cement.

Voor foto's van het resultaat van het arbeidsethos van de rovers, zie het bronartikel.