McLaren neemt risico met MP4-27

De mislukte voorbereiding op het Formule 1-seizoen 2011 is voor McLaren allerminst reden om het voor dit jaar voorzichtig aan te pakken. Vorig jaar mislukte nog voor de start van het jaar een experiment met een voorwaartse uitlaat, maar het weerhoudt de Britten er niet van om voor de MP4-27 ook nieuwe dingen te bedenken.

"De Formule 1 is niet een omgeving waarin je even kan ontspannen, het is een wereld waarin continu ingecalculeerde risico's worden genomen. Op dit moment hebben we geen flauw benul wat de concurrentie doet. Er zullen verschillende interpretaties van de reglementen tevoorschijn komen," zei McLaren-directeur Jonathan Neale op de Autosport International Show.

"We hebben lessen geleerd van vorig jaar. McLaren wint eigenlijk elk jaar wel races, alleen frustreert het dat we vaak net tekort schieten voor de titel. We worstelen soms omdat we risico nemen. Dat speelt af en toe in je achterhoofd, maar mag niet leiden tot een verdedigende aanpak. Als je races wil winnen, moet je hard pushen. We mogen ons niet afsluiten voor gewaagde keuzes."

De nieuwe auto is inmiddels door de crashtests gekomen, waardoor de bolide tijdens de eerste testweek van 7 tot en met 10 februari in Jerez al ingezet kan worden. De MP4-27 zal begin februari in het McLaren-hoofdkwartier in Woking gepresenteerd gaan worden.