Mourinho weigert over Barça te praten

Er zijn twee Clásico's bij in Spanje door de komende kwartfinale van de Copa del Rey. Maar Madrid-trainer Jose Mourinho wil nog niet zo ver vooruit kijken.

De wedstrijden tussen de twee giganten in Spanje worden gespeeld op 18 en 25 januari. Tot die tijd wil de Portugese trainer zich eerst nog richten op de competitie.

Op een persconferentie haalde Mourinho ouderwets uit naar de verzamelde pers. "Het heeft geen zin om over Barcelona of de Copa del Rey te praten. Voor jullie zou dat wel goed zijn. Op die manier verkopen jullie meer en hoeven jullie niets te verzinnen of te liegen", vertelde hij vinnig.

"Jullie zullen het moeten doen met de dagen voor de Clásico's en dat is ook wel goed. Zo werken jullie tegelijkertijd wat minder. Ik ga nu niet één seconde besteden aan een wedstrijd die me helemaal niet interesseert."

Over de Primera División en de vijf punten voorsprong op de rivaal wilde Mourinho wel praten. "Tegen Racing Santander en Levante hebben we in drie dagen tijd vijf punten verspeeld. Onze voorsprong lijkt ruim, maar het ligt er maar aan hoe je presteert. Bij een gelijkspel of een nederlaag slinkt de voorsprong aanzienlijk. Het is zeker geen definitieve voorsprong."