1,8 miljoen euro geconfisqueerd bij autoverhuurder

De nationale recherche heeft dinsdag van de Rotterdamse directeur van een autoverhuurbedrijf ruim 1,8 miljoen euro, een speedboot en een oldtimer afgepakt. Het bedrijf van de man is vermoedelijk betrokken geweest bij internationale drugstransporten.

De 47-jarige Rotterdammer is aangehouden en vrijdag door de rechter-commissaris langer vastgezet. Een 27-jarige vrouw die ook werd opgepakt is vrijdag vrijgelaten, meldt het Openbaar Ministerie.

Het geld werd gevonden in een kluis bij een bank en in een verborgen ruimte onder de spoelbak en twee kluizen in een woning in Berkel en Rodenrijs. De vrouw was aanwezig in die woning. Ook werden een revolver, een doos scherpe munitie, een busje traangas, drugsweegschalen, een motor, een bromfiets en nog een personenauto in beslag genomen.

De drugstransporten waarbij het bedrijf van de Rotterdammer betrokken zou zijn geweest, betroffen onder meer partijen van 1200 en 1500 kilo cocaïne die in 2006 in Zweden en Polen zijn onderschept. De drugs hadden als afleveradres het bedrijfspand waar de speedboot en oldtimer zijn geconfisqueerd.

In september werden in het onderzoek naar drugshandel en witwassen al twee verdachten in Rotterdam aangehouden. Destijds nam de politie ruim 21 kilo cocaïne en 343.375 euro aan contant geld in beslag.