[WRC] Abbring in juniorprogramma Volkswagen

Kevin Abbring is opgenomen in het juniorprogramma van het World Rally Championshipteam van Volkswagen. De 22-jarige Nederlander zal samen met de Noor Andreas Mikkelsen een Skoda Fabia S2000 delen, terwijl Sébastien Ogier de kopman van het team is.

Volkswagen zal in 2013 in het WRC-kampioenschap gaan racen met een Polo R en zet ter voorbereiding hierop een Fabia S2000 in. Vorig jaar kregen een aantal coureurs de kans zich te bewijzen waarbij Mikkelsen en Abbring de meeste indruk maakten. De Nederlander viel op door zijn goede prestaties in de Rally van Wales. Ook won hij de prijs van beste rijder van de FIA Young Excellence Driver Academy.

"Kevin heeft het fantastisch gedaan in de Rally van Wales. Wij denken dat hij één van de beste jonge rallyrijders ter wereld is. We zijn er zeker van dat hij net als in Groot Brittannië fantastische prestaties zal leveren," zei de motorsportbaas van Volkswagen Kris Nissen.

Abbring zal volgende week in Monte Carlo het spits afbijten voor zijn nieuwe werkgever. "Het is een enorme eer om in hetzelfde team te zitten als Ogier. Ik schaar Sébastien tot de topdrie rallycoureurs van dit moment. Van hem kan ik veel leren. Net als zijn navigator Julien Ingrassia is het een bovendien een heel aardige collega," zei de Nederlander.