Huwelijk Sinéad O'Connor alsnog voorbij

Het huwelijk van Sinéad O'Connor en Barry Herridge lijkt definitief voorbij. De 45-jarige zangeres kondigde vrijdag voor de tweede keer in twee weken haar scheiding aan.

O'Connor schuift de schuld voor het stranden van het huwelijk in de schoenen van de Ierse media. "Deze mensen veroorzaakten opzettelijk kwaad bloed tussen ons. Als gevolg daarvan werd ik depressief en was het huwelijk onhoudbaar. Het is nu voorbij", legt ze uit in een blog.

De zangeres hoopt dat de media Herridge nu met rust laten. "Die arme man moet door met zijn leven", schrijft O'Connor. De twee leerden elkaar kennen na een oproep op Twitter. Begin december traden ze in het huwelijk, maar na zestien dagen werd al een scheiding aangekondigd. Van die beslissing kwam O'Connor enkele dagen later terug.

O'Connor, die in 1990 een wereldhit scoorde met Nothing Compares 2 U, was mede door het huwelijk met Herridge zo depressief geworden dat ze in de afgelopen weken twee zelfmoordpogingen deed. Zo nam ze met opzet een overdosis.

Deze week ging het opnieuw niet goed en twitterde ze wanhopig dat ze op zoek was naar een psychiater. "Ik voel me niet goed en ik ben in gevaar", meldde ze daarbij.