[WTCC] Coronel ook in 2012 met BMW

Tom Coronel zal ook in 2012 in het World Touring Car Championship gaan racen. De 39-jarige Nederlander zal net als afgelopen seizoen gaan racen met een BMW voor ROAL Motorsport. In 2011 deed hij het uitstekend met een vierde plaats in de titelstrijd achter de ongenaakbare Chevrolets.

"Er zijn jaren geweest dat ik niet zo vroeg in het seizoen al wist wat ik ging doen. Wij komen natuurlijk uit een prachtig jaar, waarin je een duidelijke groei in de prestaties zag. Een race-overwinning in Japan en een vierde plaats in het kampioenschap achter de drie fabrieksrijders van Chevrolet. Met ROAL Motorsport zijn we gedurende het seizoen flink gegroeid. In het begin was het even aftasten en moesten we elkaar nog wat beter leren kennen, maar daarna begonnen alle puzzelstukjes op hun plek te vallen en volgden ook de resultaten," zei Coronel.

"Uit ervaring weet ik dat het eerste jaar er altijd is om te zaaien en dat je het jaar erna kunt oogsten. Zo is het met mij ook in de Formule 3, de Formule Nippon en in de Japanse GT's gegaan. Ik hoop daar nu ook op in het WTCC, maar realiseer mij dat het zeker geniet gemakkelijk zal worden. Er zijn nog meer fabrieksauto's aangekondigd die in potentie ook kunnen winnen. Maar, ik ga uit van eigen kracht," zei de Nederlander die met de 19-jarige Superstar-winnaar Alberto Cerqui een team zal gaan vormen.

"Het doel is om er vanaf de eerste race goed bij te zitten en punten te scoren. Natuurlijk hoop ik ook op meer overwinningen. Komend seizoen zal de samenstelling van het team gelijk zijn aan vorig jaar en ik behoud mijn vaste engineer Pietro. Hierdoor kunnen we dit jaar optimaal profiteren van de kennis die wij vorig jaar hebben opgedaan. Ik heb er zin in! Een topauto, een topteam en een topseizoen."