[AO] Haase treft Roddick, gunstige loting Rus en Krajicek

Robin Haase heeft het vrijdag niet getroffen bij de loting voor de Australian Open. De Hagenaar stuit in de eerste ronde op Andy Roddick. De Amerikaan is als 15e geplaatst in Melbourne. Roddick was vorig jaar in Australië nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Haase in de derde ronde. Het was de enige keer dat beide mannen elkaar onmoetten op de ATP Tour.

Bij de vrouwen speelt Arantxa Rus tegen Lesia Tsoerenko. De Oekraïense is de nummer 111 van de wereldranglijst. Rus, 79e op de mondiale ranglijst, speelde nog nooit tegen haar. Michaëlla Krajicek neemt het op tegen de Duitse Kristina Barrois. Beide vrouwen ontlopen elkaar weinig op de wereldranglijst. Barrois, die twee van de drie onderlinge ontmoetingen won, is de nummer 89 en staat daarmee twee plekken hoger dan Krajicek.

Titelverdediger Novak Djokovic werd vrijdag gekoppeld aan de Italiaan Paolo Lorenzi. De Belgische Kim Clijsters treft een qualifier in haar jacht op titelprolongatie. Het hoofdtoernooi in Melbourne begint maandag.