Geen zorgverzekering: jochie (8) sterft aan kanker

In Cleveland, in de Amerikaanse staat Ohio, moet een stel terechtstaan wegens doodslag. Zij hebben hun zoon laten sterven aan een goed geneesbare vorm van kanker omdat ze geen geld hadden voor hun zorgverzekering. Wel bleken Monica Hussing (37) en William Robinson (40) geld over te hebben voor een peperdure vlooienbehandeling voor hun hond.

In 2008 overleed hun zoon Willie aan de ziekte Hodgkin lymfoom. Dit is een kankersoort die in maar liefst 96 procent van de gevallen te genezen is. Het kereltje smeekte zijn ouders dan ook om medische zorg, maar deze weigerden dit. Zij hadden geen ziektekostenverzekering en konden de medische kosten niet zelf ophoesten.

Terwijl Willie voor zijn leven vocht, bleken de ouders nog wel 87 dollar over te hebben om de pitbull van de familie van zijn vlooien af te helpen. Op 22 maart stortte het ventje in elkaar, waarna hij eindelijk naar het ziekenhuis werd gebracht. Hier werd kanker bij hem geconstateerd, waarna hij dezelfde dag nog overleed.

De lijkschouwer beschouwde de dood als moord. Het stel werd opgepakt en op borgtocht vrijgelaten. Hussing en Robinson, die nog vijf kinderen hebben die inmiddels uit huis zijn geplaatst, hebben bekend schuldig te zijn aan doodslag. Zij kunnen voor maximaal acht jaar achter tralies belanden.


Een nieuwsfilmpje over deze fijne ouders...