Condoleanceregister Huizen stroomt vol

De condoleanceregisters die de gemeente Huizen vrijdag heeft geopend voor de twee meisjes die vrijdagochtend overleden aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging stromen vol. Het register op internet is al 350 maal getekend en ook bij het register dat in het gemeentehuis staan voortdurend mensen, aldus een woordvoerder van de gemeente.

De meisjes van 11 en 12 jaar logeerden bij een 10-jarig klasgenootje. Het 10-jarige meisje maakt het naar omstandigheden goed. De meisjes zaten in groep 8 van de Van der Brugghenschool in Huizen. De schooldirectie heeft alle ouders van leerlingen ondertussen gebeld of gemaild over het drama.

De school zou eigenlijk maandag gesloten zijn wegens een studiedag van de docenten, maar gaat nu gewoon open. Op de school is een herdenkingshoekje ingericht waar ook rouwregisters liggen. Voor de leerlingen van groep 8 en hun ouders is opvang en begeleiding geregeld. "We weten bijna geen woorden te vinden om het door ons gevoelde verdriet uit te drukken", aldus de directie.

Condoleanceregister Huizen stroomt vol
Condoleanceregister Huizen stroomt vol (Foto: ANP)