Britse premier vindt The Iron Lady slecht getimed

De Britse premier David Cameron vindt dat de film The Iron Lady over Margaret Thatcher te vroeg is uitgebracht. "Ik vind dat er goed geacteerd wordt, echt geweldig, maar ik wou dat de film op een ander moment was gemaakt", zegt hij in een interview met de BBC-zender Radio 4.

"Waarom moet deze film nu worden gemaakt?", vraagt de Conservatieve Britse premier zich af. "De film gaat meer over ouder worden en de gevolgen van dementie dan over de geweldige premier die ze was", vindt Cameron. Op de vraag welke Hollywoodster Cameron zou moeten spelen, wilde Cameron niet ingaan. "Ik weet zeker dat zo'n film nooit wordt gemaakt."

In The Iron Lady speelt Meryl Streep de titelrol van de eerste vrouwelijke premier van Groot-Brittannië, die net als Cameron lid van de Tory's is. Het drama speelt zich af in het heden en de dementie waar Thatcher mee kampt wordt duidelijk in beeld gebracht. In het drama wordt teruggeblikt op de politieke carrière van Thatcher, die de bijnaam Iron Lady kreeg.

De 62-jarige actrice heeft eerder gezegd er geen probleem mee te hebben dat de ziekte van Thatcher in de film voorkomt, omdat het respectvol is gedaan. Ook regisseuse Phyllida Lloyd, met wie Streep eerder Mamma Mia! maakte, zei eerder in een interview ook achter haar te keuze te blijven staan. "Het is niet beschamend om een persoon op het witte doek te projecteren die een zwakkere gezondheid heeft en dingen vergeet."

The Iron Lady ging woensdag in Groot-Brittannië in première en draait vanaf 12 januari in de Nederlandse bioscopen.