VVD-Kamerlid: Duur feestje moet kunnen

VVD-Tweede Kamerlid Ton Elias snapt de ophef over de nieuwjaarsreceptie in Den Haag niet. Dit blijkt uit een dinsdag uitgezonden EénVandaag-item. Het Haagse feestje was met het kostenplaatje van 125.000 euro de duurste nieuwjaarsreceptie van alle gemeenten.

"Dat moet je aan de burgemeester vragen, die gaat erover, die heeft het besloten", zegt Elias op de vraag van de EénVandaag-reporter of het in tijden van bezuinigingen wel verantwoord is om zoveel geld aan een bijeenkomst uit te geven. "Maar ik zou het ook doen. Ja, natuurlijk, het is toch hartstikke leuk om een feestje te vieren met de mensen uit de stad zelf", zo gaat de VVD-Kamerlid verder.

Burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen (VVD) heeft ook geen problemen met de bijeenkomst: "Dit is een fantastische avond waar wij als gemeentebestuur al die mensen die zich inzetten voor de stad bedanken." Oud-wethouder en VVD-coryfee Frits Huffnagel bleek tevens weinig moeite te hebben met de receptie.

De PVV Den Haag was niet blij met de gang van zaken en boycotte het feestje. Groningen en Arnhem stonden op de tweede en derde plek als het ging om dure nieuwjaarsrecepties. De kosten van die bijeenkomsten waren respectievelijk 100.000 en 46.000 euro.


VVD-Kamerlid: Duur feestje moet kunnen