Caribbean Combo verleent stemmen aan Muppet-film

Drie leden van het theaterkwartet Caribbean Combo gaan stemmen inspreken in de Nederlandse versie van de film The Muppets. Roué Verveer, Howard Komproe en Murth Mossel nemen enkele stemmen voor hun rekening. Ook andere bekende Nederlanders zijn in de film te horen. Dat laat producent Disney maandag weten.

De 39-jarige Verveer is te horen als Dr. Teeth, aanvoerder van de Muppet-band Dr. Teeth and the Electric Mayhem. De 40-jarige Komproe neemt de stem van de immense bruine beer Bobo op zich en de 41-jarige Mossel doet de stem van de draakachtige blauwe spookverschijning Uncle Deadly.

De band van Dr. Teeth is steevast te horen aan het begin en eind van elke Muppet Show. Ook Bobo en Uncle Deadly staan bekend om hun zangkwaliteiten, de twee waren meermalen zingend te horen in afleveringen van de Muppet Show en enkele Muppet-films.

Wim T. Schippers, die al sinds jaar en dag Kermit de Kikker zijn stem geeft, is ook in The Muppets te horen. Zanger Jamai spreekt de stem in van Walter en dj Armin van Buuren die van Scooter. Tv-kok Joop Braakhekke doet de stem van de Swedish Chef. Zondag werd al bekend dat cabaretier Youp van 't Hek de stem van Waldorf, een van de klaagzieke oude mannen in de loge, vertolkt.

Caribbean Combo was vorig jaar te zien in een kerstspecial. De mannen, waarvan Jandino Asporaat de viermansformatie completeert, zijn dit jaar allen te zien, lezen en horen in soloprojecten.

The Muppets verschijnt op 8 februari in de Nederlandse bioscoop.


Caribbean Combo verleent stemmen aan Muppet-film (Foto: Novum)