Beau: ik ga Youp van 't Hek echt niet verslaan

Beau van Erven Dorens verwacht niet dat hij met zijn oudejaarsconference is opgewassen tegen Youp van 't Hek. Beide heren verzorgen op oudejaarsavond een conference. "Ik maak me geen illusies dat ik Youp ga verslaan, dat slaat helemaal nergens op", vertelt Beau aan Novum Nieuws.

De SBS-presentator, die de conference in het kader van zijn programma De Wereld van Beau ontwikkelde, snapt de scepsis. "Veel mensen denken: dat is toch niets voor hem, moet hij dat nou gaan doen? Maar dat is het nou juist, het is niets voor mij. Ik probeer alleen de wereld van de comedians te laten zien."

Van Erven Dorens had moeite met zijn oudejaarsshow. "Ik dacht eerst: ik kan het toch niet over Linda de Mol, Gordon of Albert Verlinde hebben. Dat zijn allemaal mensen die ik ken. Maar ik kan er niet omheen."

Van Erven Dorens verwacht niet dat er vetes ontstaan naar aanleiding van zijn conference. "Ik denk dat ze er de humor wel van in kunnen zien. Voor hetzelfde geld wordt het helemaal niet grappig."

"Het is zo moeilijk om een grap te maken", ondervond de 41-jarige presentator. "Ik ben geen grappenmaker." Of Van Erven Dorens naar zichzelf gaat kijken, is nog maar de vraag. "Ik vind het moeilijk om naar mezelf te kijken. Ik stoor me er vooral aan als het een beetje gemaakt is, maar het is moeilijk helemaal jezelf te zijn voor de camera."

Beau, die aardig wat geflopte programma's op zijn naam heeft staan, ligt niet wakker van de kijkcijfers. "Als ik alleen maar zou kijken naar de cijfers en daaraan mijn identiteit zou ontlenen, kan ik me beter meteen ophangen."