ANWB: problemen op Franse wegen door sneeuw

De ANWB waarschuwt wintersporters die zaterdag richting de Franse Alpen vertrekken voor problemen op de wegen naar skigebieden door hevige sneeuwval. De kans is volgens de ANWB groot dat toegangswegen naar wintersportplaatsen worden afgesloten vanwege lawinegevaar.

De Franse weerdienst waarschuwt volgens de ANWB voor grote kans op lawines in delen van de Franse Alpen. Het gaat om de departementen Savoie en Haute-Savoie. Daar heeft het vrijdag flink gesneeuwd en in de nacht van vrijdag op zaterdag wordt opnieuw veel sneeuwval verwacht. Lokaal kan er tot een meter vallen in het gebied rond de Mont Blanc. De ANWB raadt vakantiegangers aan sneeuwkettingen mee te nemen en onderweg naar de laatste verkeersinformatie te luisteren.

Wintersporters die komend weekeinde uit Nederland vertrekken moeten bovendien rekening houden met vertraging door files. Zo zal het volgens de ANWB vastlopen in het zuiden van Duitsland op wegen rond München. Ook op wegen in Oostenrijk, Zwiterserland en Frankrijk komen waarschijnlijkheid lange files te staan.


ANWB: problemen op Franse wegen door sneeuw (Foto: Novum)