Johan Heesters in MŁnchen begraven

NederlandShowbiz • 30-12-2011 @ 16:07 •  Redactie
print 

Onder grote belangstelling is Johan Heesters vrijdag in München begraven. Ongeveer tweehonderd genodigden namen in besloten kring afscheid van de in Amersfoort geboren operettezanger en acteur, die op kerstavond op 108-jarige leeftijd in Duitsland overleed. Honderden fans bewezen hem bij de aansluitende, openbare bijzetting de laatste eer.

Pastoor Konrad Schreiegg uit Starnberg sprak aan het graf van 'onze broeder Jopie'. Weduwe Simone Rethel strooide als eerste een schep aarde over de witte kist. Aan haar zijde stonden ook de twee dochters uit Heesters' eerste huwelijk, Wiesje en Nicole.

Thomas Goppel, voormalig minister van wetenschap in Beieren, verdedigde Heesters in zijn rede tegen het verwijt dat hij in het Derde Rijk op goede voet stond met de nazi's. De mensen zijn 'niet altijd rechtvaardig' met Heesters omgegaan, zei Goppel na afloop tegen journalisten.

Heesters verhuisde in 1935 naar Duitsland, waar zijn carrière tijdens de Tweede Wereldoorlog tot bloei kwam en hij tot aan zijn dood populair bleef. In Nederland bleef hij ondanks zijn strijd voor naamszuivering omstreden.


Johan Heesters in München begraven (Foto: Novum)


Bron: Novum/AP


2637 views / 19 reacties
Reacties op dit bericht
19  van 19 reacties op deze pagina. (7 verborgen.Registreer en log in om deze berichten te kunnen zien)
Pagina  1
R.I.P. Johan, laat de mensen met laag IQ hier maar kletsen.
userIcon
Decennia lang is de Nederlandse kleinburgerlijkheid en het kromme Linkse en Rechtse geweten op Johan Heesters afgevuurd...
IK heb altijd genoten van zijn UFA films en zijn zang-en acteer talent.

Rudi Carrell had mťťr geluk, de oorlog was net afgelopen...
userIcon
Jammer dat hier van die 16 jarige knulletjes gelijk aan komen kakken met SSer en Mof, het verhaal van Allie79 beschrijft zoals het destijds is gegaan.
userIcon
quote:
Op vrijdag 30 december 2011 @ 18:00 schreef Allie79 het volgende:
"Heulen met de moffen en jij verdedigt hem?" Flikker toch eens snel op met die onzin. Als er een volk was dat heulde met de moffen dan waren het de nederlanders wel. Weet je dat nederland het helemaal niet erg vond dat Hitler aan de macht kwam en zijn gebied uitbreidde. Sterker nog, de mensen verwelkomden de Duitsers! Pas toen we het op internationaal gebied echt niet meer konden maken om achter Hitler te blijven staan, hebben we onze steun opgezegd!
Je beschrijft het alsof we het best vonden dat Hitler ons land binnenviel. Maar het zit zo: we wilden eerst neutraal blijven toen Duitsland andere landen (Polen bijv.) binnenviel, net zoals we neutraal zijn gebleven in WO1. Pas toen Hitler ons land binnenviel, kwam ons leger in actie en vluchtte de koninlijke familie naar Groot-BrittanniŽ. Dat heeft niks te maken met internationale reputatie, maar met het feit dat de regering toen pas inzag dat Hitler het op ons allemaal gemunt had.
userIcon
Heesters heeft ook nooit iets verkeerd gedaan, hij heeft nooit een trekker overgehaald of een jood vergast. Hij trad op en maakte muziek. Voor wie hij dat deed is verder niet relevant.

Zielige lui die hem voor nazi uitmaken.
wee praten over toen he ... er was maar een goeie duitser en dat was een dooie duitser dus johan
19  van 19 reacties op deze pagina. (7 verborgen.Registreer en log in om deze berichten te kunnen zien)
Pagina  1


Lees ook:

» 19:17 Flessenpost komt 18.000 kilometer verderop aan6
» 19:11 Tropenartsen definitief niet besmet met ebola5
» 19:09 'Jorritsma kandidaat voor Eerste Kamer'15
» 18:30 Krol wil ouderen niet in de steek laten20
Gebruikersnaam 
Wachtwoord
 
Video's