Vuurwerk goed te zien tijdens jaarwisseling

Het vuurwerk is bij nieuwjaarsnacht waarschijnlijk redelijk tot goed te zien. De kans op mist is klein, laat Weeronline woensdag weten.

"Zoals het er nu voor staat, verwachten we pas vanaf 04.00 uur regen", zegt een woordvoerder. "Maar, dat kan altijd nog vijf uur eerder of later worden. Maar het zorgt er in ieder geval voor dat er nauwelijks mist is."

De meteorologen verwachten in het binnenland een 'volle' windkracht 4 en een temperatuur van rond de zeven graden. "Degenen die vuurwerk afschieten moeten er rekening mee houden dat hun vuurpijlen uit koers worden geblazen. Ook kunnen flessen die dienst doen als lanceerinrichting door de wind omvallen", waarschuwt de woordvoerder. "De wind zorgt er verder voor dat het koud aanvoelt."

Voor nieuwjaarsduikers hebben de meteorologen goed nieuws. Het lijkt erop dat het zeewater 1 januari een temperatuur heeft van ongeveer acht graden. "Zo warm is het in de afgelopen tien jaar niet geweest. In 2007 was het in die periode met 7,7 graden het warmst."